Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@10:31:41 GMT

تحویل عقاب طلایی به محیط زیست شیروان

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۵۸۵۴

تحویل عقاب طلایی به محیط زیست شیروان

فعال زیست محیطی و مدیر یک تشکل این حوزه روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روستاییان این عقاب را در اطراف کشتزارهای روستای توده، از توابع بخش مرکزی شیروان پیدا کرده بودند که به علت سوء هاضمه قادر به پرواز نبود.

محمد خانلقی افزود: عقاب طلایی از گونه های مطرح عقاب و از بهترین پرندگان شکاری در نیمکره شمالی شناخته شده ‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با قدردانی از اقدام دوستداران محیط زیست در تحویل این پرنده شکاری، افزود: این پرنده پس از حدود پنج روز تیمارداری، تغذیه و بازیافتن قوای جسمانی خود در دامن طبیعت رها خواهد شد.

عقاب طلایی معمولا در ارتفاع ۳۶۰۰ متری زندگی می‌کند و لانه خود را بر روی درختان بلند و در صخره‌ها می‌سازد و به دلیل داشتن بال‌های بزرگ، نیاز زیادی به بال زدن در آسمان ندارد و روی لایه‌های هوا سُر می‌خورد.

سرعت معمولی این پرنده در پرواز ۵۰ کیلومتر در ساعت است اما هنگام شیرجه زدن برای شکار می‌تواند سرعتش را تا ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت برساند.

رنگ این گونه پرنده قهوه‌ای تیره به همراه پرهایی به رنگ قهوه‌ای روشن یا طلایی در ناحیه سر و گردن است و متوسط عمر آن در طبیعت ۱۱ سال است اما در اسارت، به دلیل مصون بودن از برخی خطرات تا ۲۸ سال هم عمر می‌کند.

عقاب‌ طلایی با استفاده از چابکی و سرعت و همچنین با استفاده از پاشنه های قدرتمند خود می‌تواند طعمه‌هایی چون خرگوش، موش کوهی، سنجاب زمینی و حتی پستانداران بزرگی مانند روباه، گربه وحشی یا خانگی، آهو و بز کوهی را شکار کند.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خراسان شمالی عقاب شیروان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی عقاب شیروان سازمان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی عقاب شیروان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۵۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

دیگر خبرها

  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست