Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@17:12:48 GMT

شهروند سقزی پرنده شکاری سارگپه را تحویل محیط زیست داد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۳۶۲۰

شهروند سقزی پرنده شکاری سارگپه را تحویل محیط زیست داد

بهزاد شریفی رییس حفاظت محیط زیست سقز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: حسن صالحی شهروند وظیقه‌شناس سقزی که چند روز پیش یک بهله پرنده شکاری از نوع سارگپه را در خارج از شهر پیدا کرده بود، تحویل محیط زیست داد تا این پرنده پس از مداوا در دامان طبیعت رهاسازی شود.

رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان سقز ادامه داد: این پرنده احتمالا از سوی شکارچی زخمی شده و یا بیماری دارد که باید توسط دامپزشک مورد بررسی قرار گرفته تا به زندگی‌اش ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی اظهار کرد: با توجه به این که این گونه از پرندگان قیمتی هستند همواره از سوی شکارچیان مورد بی‌رحمی قرار می‌گیرند و سپس به فروش می‌رسند.

شریفی افزود: سارگپه به لحاظ ابهت ظاهری یکی از بارزترین پرندگانی هستند که موجب جلب توجه دوستداران طبیعت را فراهم می‌کند، به همین دلیل آمار نگهداری آنها توسط مردم عادی و دیگر علاقمندان طبیعت نسبت به سایر پرندگان وحشی رقم قابل توجهی را بخود اختصاص داده است.

رئیس محیط زیست سقز از اقدام شایسته این شهروند سقزی قدردانی کرد و از دیگر شهروندان هم خواست در صورت مشاهد پرندگان زخمی از کشتن و یا شکار آنها خوداری کرده و در صورت توانایی آنها را زنده‌گیری نموده و تحویل این اداره دهند تا پس از مداوا به دامان طبیعت باز گردانده شوند.

وی از مردم خواست از شکار، صید، زنده‌گیری و نگهداری حیات وحش و به خصوص احداث کومه و تله‌گذاری جدا خودداری کرده و در صورت مشاهده و اطلاع از تخلفات زیست محیطی، موارد را اطلاع دهند.

سارگپه، پرنده‌ای شکاری از خانواده عقاب است که 50 سانتی‌متر طول دارد؛ رنگ پر و بال این پرنده بسیار متنوع، بی‌رنگ تا تیره، با راه راه عرضی روی دم و نواری به رنگ تیره کمرنگ در انتهای دم است.

زیر بال‌های این پرنده اغلب کمرنگ بوده و در سطح شکمی، لکه‌های سفید فراوانی به چشم می‌خورد که سر و گردنش کوتاه و حالت جثه‌اش جمع و جور است.

حسن صالحی این شهروند متعهد سقزی درباره پیدا کردن این پرنده شکاری "سارگپه" گفت: همراه با خانواده برای هواخوری به منطقه ملقرنی رفته بودیم که از دور شاهد پرزدن پرنده‌ای به شکل عقاب بر روی زمین شدیم که پس از نزدیک شدن به وی مشاهده کردم که قادر به پرواز نیست.

وی ادامه داد: پرنده با دیدن ما بسیار ترسیده بود و ما هم از بیم اینکه اگر او را به این شکل رها کنیم توسط روباه، سگ و یا گرگ شکار می‌شود، این پرنده را گرفته و پس از رسیدگی در منزل، امروز این پرنده را تحویل محیط زیست شهرستان داده تا آنها پس از مداوا در محل زندگی‌اش رها کنند.

صالحی که به همراه همسرش این پرنده را جهت تحویل به محیط زیست، آمده بودند اظهار کرد: حتی پیشنهاد مبلغ قابل توجهی از سوی افرادی برای تحویل پرنده به آنها داده شد اما چون طبیعت ما به وجود این پرندگان زیبا است، پیشنهاد آنها را قبول نکرده و این پرنده زیبا را تحویل محیط زیست دادم که الگویی برای شکارچیان شود.

انتهای پیام/2330/74

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست طبیعت صالحی سقز تحویل محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۳۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: پس از سال‌ها دوندگی، سازمان حفاظت محیط زیست بالاخره توانست مجوز ورود ۱۰۰ دستگاه خودرو را آن هم با عبور از هفت خوان بروکراسی طی کند. این در حالی است که حفاظت از مرغوب‌ترین زیستگاه‌های کشور، اگر مهمتر از حفاظت جان و مال شهروندان نباشد، کمتر نیست. ناوگان موتوری- خودرویی سازمان به قدری فرسوده است که سازمان عملا در بسیاری از موارد، آفتابه خرج لحیم می‌کند تا بتواند از این ناوگان برای گشت‌زنی در مناطق استفاده کند.

بررسی‌های یگان حفاظت محیط زیست، در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ نشان داد که نیمی از ناوگان موتوری و خودرویی سازمان فرسوده شده و به مرحله نوسازی (اسقاطی) رسیده‌اند. در آن زمان مصوبه‌ایی دولتی به همه سازمان‌های دولتی ابلاغ شده بود که هر گونه تجهیزاتی که در داخل تولید و یا مونتاژ می‌شود و در واقع نمونه ایرانی دارد، نباید از خارج کشور وارد شود این در حالی است که به اعتقاد محیطبانان مسیر تردد ناوگان موتوری- خودرویی سازمان حفاظت محیط زیست با سایر یگان‌ها و دوایر دولتی فرق می‌کند؛ تفاوت بسیاری است بین تردد روی جاده‌های آسفالته با مسیرهای سنگلاخی در دل طبیعت. این تجهیزات جدا از «تجهیزات انفرادی محیطبانان» است که شامل اقلام مصرفی (جیره غذایی، البسه، کوله پشتی، کفش و ...) و اقلام غیرمصرفی (دوربین، شوکر، دستبند، بی‌سیم، اسلحه، باتوم و ... ) می‌شود. در مورد تجهیزات جمعی محیطبان‌ها با منوچهر فلاحی، ارشد محیط دار یگان حفاظت محیط زیست به گفت و گو نشسته‌ایم.

چرا خودروی عملیاتی محیطبان با سایر ارگان‌ها باید فرق کند؟

اگر یک خودروی سواری سازمانی، به طور متوسط ۶ سال بتواند بدون زمین‌گیر شدن در تعمیرگاه بر روی جاده‌های آسفالته تردد کند، یک خودروی متعلق به یگان حفاظت محیط زیست به مراتب در زمان کمتری کارش به تعمیرگاه خواهد کشید. چرا که یگان حفاظت محیط زیست دائم در حال پایش مناطق و یا تعقیب و گریز با متخلفان در جاده‌های خاکی، کوهستانی و پرسنگلاخ و ... هستند، تجهیزات موتوری محیطبانان نیز دائما در حال تردد در بی‌راهه‌ها است. ناوگان خودرویی و موتوری یگان حفاظت در هیچ سالی، همزمان با افزایش مناطق تحت پوشش سازمان افزایش و یا ارتقاء نیافته است. این را بگذارید کنار این مسئله که سازمان به طور ذاتی موظف به افزایش مناطق حفاظت شده و مناطق پشتیبان است.

کیفیت ناوگان موتوری و خودرویی یگان حفاظت چگونه است؟

کیفیت خودروهای یگان حفاظت مطلوب نیست. چند سال پیش پس از ارزیابی وضعیت ناوگان موتوری- خودرویی کشور، تفاهمنامه سه‌جانبه‌ایی با همکاری وزارت دفاع منعقد کردیم که بر اساس آن این وزارتخانه ناوگان موتوری سازمان را با وارد کردن موتورسیکلت هوندا CRM ژاپن نوسازی کند. با به نتیجه نرسیدن برجام، تشدید تحریم‌ها و افزایش قیمت دلار، این بخش ناکام ماند. در مورد ناوگان خودرویی نیز که ۵۰ درصد آن کاملا فرسوده و اسقاطی بود، قرار شد صرفا با بضاعت شرکت‌های داخلی این بخش بازسازی شود. نهایتا ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت مونتاژ شده از برندهای داخلی خریداری شد. برخی از خودروهایی که در اختیار سازمان گذاشته شده به گونه‌ای بوده که به سر سال نرسیده سر از تعمیرگاه درآوردند.

در روزهای اخیر ۲۵ خودرو تویوتا هایلوکس ۲۰۲۳ بین استان‌ها توزیع شد. نیاز محیطبانان به ناوگان جدید چه تعداد است و چرا اصرار به کیفیت به روز و بالا دارید؟

نیاز کشور برای نوسازی ناوگان خودرویی یگان حفاظت محیط زیست ۱۰۰۰ دستگاه است. در دو سال گذشته دولت را متقاعد کردیم که این خودروها نه تنها کارآمد نیستند، بلکه صرفه اقتصادی ندارند و باعث هدررفت بیت المال می‌شوند. مصوبه هیات وزیران، کمیسیون‌های تخصصی، معافیت مالیاتی و گمرکی را برای ورود ۱۰۰ دستگاه خودرو خارجی به سازمان حفاظت محیط زیست داده شد؛ خودروهایی که تجربه همه استان ها نشان داده بود این خودرو تا ۱۰ سال فقط آب، روغن و بنزین نیاز دارد. میزان مصرف سوخت این خودروها نیز به مراتب کمتر است. خودروهای سازمان در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۵ لیتر مصرف می‌کنند در حالی که خودروهای جدید ۷ لیتر مصرف می‌کنند. در روزهای اخیر ۲۵ خودرو از آنها بین استان‌ها توزیع شد. البته استان‌ها هم به فراخور بودجه‌ها و پروژه‌ای خود می‌توانند خودروی خارجی بیشتری تهیه کنند. این خودروها فارغ از کاهش مصرف سوخت کارایی بالایی در منطقه عملیاتی دارند.

به جز خودرو و موتور سازمان برای تجهیز محیط‌بانان به چه تکنولوژی‌های به روزتر دیگری نیاز دارد؟

علاوه بر ناوگان موتوری که ابزار دست محیطبان است و تاثیر صددرصدی بر روی عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست دارد، محیطبانان نیاز به ابزارهای به روزتری دارند تا هرجا تخریب، تصرف، آتش سوزی عمدی، شکار غیرمجازی رخ می‌دهد بدون کمترین تعارض به آن را رسیدگی کنند. هم اکنون به صورت موردی در ۱۰ استان مثل گلستان، قزوین، آذربایجان غربی، مازندران از پهپاد برای رصد، سرشماری حیات وحش و پایش مناطق استفاده می‌شود. در عین حال ذکر این نکته ضروری است که توسعه تکنولوژی در بین محیط‌بانان نیازمند آموزش آنهاست. پهپادها قابلیت‌های زیادی غیر از آنچه گفته شد دارند؛ یعنی می‌توان از انها حتی برای اطفاء حریق، امداد و نجات کوهنوردان و گردشگران و ... استفاده کرد در نتیجه سرمایه‌گذاری در این بخش باید همراه با آموزش باشد. نیروهایی که در یگان حفاظت به کار مشغول هستند عمدتا مدرک تحصیلی دیپلم دارند و برای تربیت کاربر پهپاد نیاز به کسانی است که تطابق پذیری بالاتری برای استفاده از تکنولوژی دارند. ریاست سازمان نیز به دنبال ارتقاء ۳۰ درصد از پست‌های سازمانی با مدارک کارشناسی و فنی برای مشاغلی مثل کارشناس پهپاد، آموزش جامعه محلی و ... است. علاوه بر این در ۱۸ استان تجهیزات نوین بی‌سیم به روزرسانی شده است و از آنالوگ به دیجیتال ارتقاء یافته است. بی‌سیم‌های دیجیتال به لحاظ حجم و اندازه به مراتب کوچکتر است. توانایی انتقال تصویر را هم دارد، می‌توان از آن به عنوان موبایل هم استفاده کرد، نقاط کور را پوشش می‌دهد، نحوه پایش و خط سیر محیطبانها را رصد می‌کند.

آیا در تجهیزات انفرادی هم به روز شده‌اید؟

تجهیزات انفرادی هر ساله تمدید می‌شوند امسال ۵۰۰ دوربین دو چشمی و هزار کیسه خواب نیز بین محیط‌بانان استان‌ها توزیع شد. ولی بیشترین نیاز یگان حفاظت حذف بروکراسی در دولت برای تهیه تجهیزات جمعی محیطبانان است. ما ترجیح می‌دهیم یک کالای خوب و با کیفیت را برای طولانی مدت در اختیار محیط‌بانان قرار دهیم تا اینکه نسخه ارزان‌تر و بی‌کیفیت‌تر آن را خریداری کنیم. این هدر رفت سرمایه ملی است.

کد خبر 846771 برچسب‌ها محیط‌بان خودرو - ایرانی سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • پاکسازی محیط زیست توسط کودکان شهر زاوه در هفته زمین پاک + تصاویر
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • پاکسازی محیط زیست در روستای رهنه به مناسبت هفته زمین پاک + تصاویر
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد